Select your language

Haast elk condensatieprobleem doet zich voor in ruimtes die niet of onvoldoende worden verlucht. De oplossing? Een elektrisch ventilatiesysteem: dat is snel geplaatst en voorkomt heel wat onheil.

Gevaarlijker dan u denkt

U hebt het vast al meegemaakt: na een dampend bad ziet u uzelf in de spiegel niet meer. De waterdamp condenseerde op het veel koudere spiegeloppervlak. En wordt uiteindelijk weer water. Die condensatie is niet zo onschuldig als u denkt. Want vocht beschadigt niet alleen uw muren, maar bedreigt ook uw gezondheid.

De eerste tekenen ziet u letterlijk aan de wand. Vertonen uw muren in de bovenhoeken zwarte vlekken? Dan zette het overvloedige condensatievocht zich vast op uw wanden. Daar vormt het vochtvlekken waarop schimmels prima gedijen. Hoog tijd voor actie!

Condensatie komt vaak voor in badkamers, maar vormt net zo goed een probleem in kelderverdiepingen

 

Elektrisch ventilatiesysteem

Vochtplekken? Schimmels? Onnodig, want een efficiënte behandeling kost moeite noch tijd. Schakel een professionele vochtbestrijdingsfirma in. Die onderzoekt uw ruimte en gaat op zoek naar een verluchtingsbron. Minuscule tochtgaatjes in uw muren maken vaak al een groot verschil. Maar een elektrisch ventilatiesysteem lost uw probleem meteen en voorgoed op. Dat systeem voert de binnenlucht af en brengt verse buitenlucht binnen. Die zuivert het bovendien dankzij de ingebouwde koolstoffilter.

Ook voor kelders

Condensatie komt vaak voor in badkamers, maar vormt net zo goed een probleem in kelderverdiepingen. Die beschikken meestal niet over ramen waarlangs verse lucht naar binnen stroomt. Ook dan is het vaak nodig om kleine tochtgaatjes te maken. Die brengen de aanvoer van verse lucht op gang.

Dringt buitenvocht door uw keldermuren? Dan laat u uw muren beter behandelen met een speciale waterdichte cement. Liet u die job uitvoeren door een professional met kennis van zaken? Dan houden uw behandelde muren en vloeren vocht en condensatie definitief buiten.

 


 

Kampt u ook met een condensatieprobleem?
Ontdek uw oplossing.

Protector Belgium respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.  Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen