Select your language

Is uw woning gezegend met een antieke houten trap? Dan bent u ongetwijfeld trots op dat pronkstuk. Maar wat als het ten prooi dreigt te vallen aan vocht of schimmel? Dan is snel handelen de boodschap. Geef uw trap niet te snel op en kies voor professionele traprestauratie.

Bestrijd uw vochtvijand

“Meestal is vocht de grote boosdoener in huis”, begint Thierry zijn verhaal. Als restauratie-expert bij Protector ziet hij dagelijks hoeveel schade vocht en schimmels aanrichten. “Een verborgen waterlek, een lekkende dakgoot of radiator: het zijn maar enkele oorzaken van een sluipend vochtprobleem in uw woning.

“Uw eerste taak? De oorzaak vinden en het probleem definitief oplossen. Doet u dat niet? Dan breidt die kleine vochtvlek op uw trap alsmaar uit. Een vochtig binnenklimaat is de ideale voedingsbodem voor allerlei schimmels. Die voeden zich met de vochtige houtvezels en tasten uw trap verder aan.”

“Snel professionele hulp inschakelen, is een must”

 

Artisanaal millimeterwerk

“Snel professionele hulp inschakelen, is dan een must”, beklemtoont Thierry. “Is het hout alleen oppervlakkig aangetast? Dan volstaan een degelijke houtreiniging en vochtwerende injectie. Maar meestal blijft er maar één optie over: de aangetaste trapdelen vervangen.”

“Vele bedrijven adviseren om meteen uw hele trap te vervangen. Grote productie-installaties zijn vaak niet geschikt om kleinere trapdelen te repareren. Maar wat als uw verzekeringsmaatschappij alleen de beschadigde delen vergoedt? Bent u dan verplicht om uw karaktervolle trap volledig op te geven? Niet bij Protector, want als enige speler in onze sector specialiseren we ons in artisanale traprestauratie. Die handenarbeid vereist precisie en vakmanschap.”

Gemoedsrust

“Een goede voorbereiding is dan ook noodzakelijk”, aldus Thierry. “Daarom nemen we onze tijd om uw trap te inspecteren en een restauratieplan op te maken. Op basis daarvan produceren onze mensen de nieuwe trapdelen. Die komen in de plaats van de beschadigde delen en bezorgen uw klassieke trap opnieuw de grandeur van weleer.”

“Wist u trouwens dat een door vocht of schimmel aangetaste trap ook een aanslag op uw gezondheid vormt? Beschadigde treden verhogen het risico op valpartijen en de vochtige lucht zorgt voor een grotere kans op luchtweginfecties. Door te kiezen voor traprestauratie schenkt u uw trap een tweede leven en uzelf gemoedsrust.”

 


 

U vindt altijd een Protector-expert in uw buurt.

Protector Belgium respecteert de privacy van uw gegevens. Waarom cookies? Ze worden gebruikt om de website en uw browserervaring te verbeteren.  Klik op "Ik heb het begrepen" om cookies te accepteren en direct door te gaan naar de website of klik op “Meer informatie”.

Ik heb het begrepen